حجت الاسلام هادی صدیق، در گفتگو با خبرگزاری«حوزه» در فارس با اشاره به نقش روحانیت در پیشبرد اهداف انقلاب گفت: به یمن حضور طلاب و روحانیت در انقلاب و هم چنین در مقاطع و عرصه های حساس در دوران نظام اسلامی، شاهد پیشرفت خوبی در کشور بودیم که این امر موجب خشم دشمنان و ایجاد توطئه علیه این قشر فرهیخته بوده و لذا به طرح شبهاتی در این زمینه اقدام کرده اند.
مسئول مدرسه علمیه باقرالعلوم فسا اضافه کرد: به این اصل باید توجه داشت که هر انسانی که بخواهد احکام و وظایف دینی خود و سایر نیاز های اجتماعی خود را چه از طریق قرآن و چه از راه احادیث یاد بگیرد برای درک و فهم بهتر موضوع، باید به علما و روحانیون مراجعه کند.
وی اشاره کرد: با توجه به سوره توبه در قرآن کریم، باید به سیره و سنت اهل بیت (ع) توجه کرد و پیرامون این موضوع خداوند چنین می فرماید که از هر قوم و قبیله ای افراد خاصی که استعداد و اشتیاق تحصیل علم دارند، انتخاب شوند و آموزه های دینی را در حد تخصصی و کارشناسی یاد بگیرند و بعد به دیگران یاد بدهند.
حجت الاسلام صدیق خاطر نشان کرد: در این رابطه یک سری دلایل عقلی و عرفی در جامعه وجود دارد که در هر کاری باید به متخصص و خبره و اهل فن مراجعه کرد، همانطور که در امور پزشکی، دارو و درمان و ساختمان سازی باید به اهل فن در این کار مراجعه کرد، باید در امور دینی، احکام و معارف اسلامی به یک روحانی و طلبه رجوع کرد.
وی افزود: از سوی دیگر، آموزش علوم اسلامی مختص یک قشر و افراد خاصی نمی باشد و هر فردی می تواند وارد حوزه های علمیه بشود و با تحصیل علوم اسلامی خود را به درجه ی بالایی برساند که در این رابطه بر دیگران لازم است در امور دینی از آن فرد استفاده و پیروی کند. این همان معنای تقلید از اعلم است که از اصل عقلی و عرفی نشات گرفته و بر پایه ی تحقیق استوار می شود.
این استاد حوزه شیراز تصریح کرد: بنابراین وجود و حضور حوزه های علمیه و روحانیت در جامعه امروز ، مانند سایر اقشار و اصناف یک امر ضروری و حیاتی است و جنبه ی ضرورت و حیاتی بودن آن نسبت به بقیه ی صنف ها به مراتب شدیدتر است.
انتهای پیام